Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Hector kan je gebruiken om elektronische voorschriften samen te stellen, te verlengen of te revokeren. De procedure hieronder legt uit hoe je dit kan kan doen. Om meer te weten te komen over de detailregels die het riziv oplegt i.v.m. recip-e kan je volgende link raadplegen:  https://recip-e.be/home-nl/

Een eerste voorschrift maken

Aanmaken

Als recip-e voor jouw groep van zorgverleners toegelaten is (bv dokters, vroedvrouwen,...) biedt Hector een extra menu "Voorschrijven" aan.

Ga naar het menu "nieuw" aan de linker kant om een nieuw voorschrift te starten

Volgend scherm opent

In dit scherm zijn de patiënt en info over de voorschrijver verplichte velden. Als u met Hector werkt zal de data van de voorschrijver reeds ingevuld zijn.

de info van de voorschrijver wordt automatisch ingevuld. Als de data slechts deels is ingevuld kijk dan of deze gegevens correct zijn ingevuld in de algemene configuratie: details

Medicatie toevoegen

Voeg medicijnen toe door te typen in het zoekveld. Je kan pakketjes voorschrijven, substanties, OTC, … of vrije tekst. Elke categorie heeft een ander icoon in de zoekresultaten.

Voeg vrije tekst medicatie toe: typ in het zoekveld maar klik geen zoekresultaten aan. Start een nieuwe lijn door op ENTER te duwen.

Afhankelijk van het geselecteerde type medicatie, zijn bepaalde velden verplicht:

  • Pakket: dosering, hoeveelheid
  • Substantie: dosering, looptijd
  • Magistral: dosering, hoeveelheid
  • OTC: dosering, hoeveelheid

Vrije tekst: dosering, hoeveelheid

Meerdere verpakkingen voorschrijven voor een patiënt kan een impact hebben op de terugbetalingsmodaliteiten. Kijk hiervoor zeker de regels bij recip-e na: https://recip-e.be/home-nl/

Voorschrift verzenden en printen

Klik op de Verstuur-knop om het voorschrift naar recip-e te verzenden. Activeer ‘print ontvangstbewijs’ om het voorschrift te printen en mee te geven aan de patiënt.

Overzicht van voorschriften

Het overzicht toont alle verstuurde voorschriften chronologisch. Selecteer een voorschrift om de details te bekijken. Via het zoekveld kan je ook op patiënt zoeken.

Acties op bestaande voorschriften

  • Download: opnieuw printen van het bewijs van het elektronisch voorschrift (op papier)
  • Verleng: maakt een kopie van een bestaand voorschrift maar op datum van vandaag. Via deze manier kan een voorschrift makkelijk worden verlengd.

 

  • No labels